ANKARA / KEÇİÖREN - Hayri Erişen İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

TARİHÇE

1972 yılında briket malzemeden Vatandaş-Devlet işbirliği ile 5 derslik yığma bir bina yapılmış olup, aynı yıl öğrenime başlamıştır. Çevrede bulunan okullardan nakil öğrenciler de alınarak tam 5 sınıflı bir okul olarak çalışmış ve öğretim yılında mezun verilmiştir. Daha sonraki yıllarda öğrenci sayısı çoğalınca Devletçe 1975 yılında 5 derslikli prefabrik bir bina yapılmıştır. O yıllarda ortaokul ihtiyacı doğmuş olup aynı binaya ortaokul açılmıştır. Çevrenin gecekondu oluşundan dolaylı öğrenci mevcudunun iki yılda daha da artması nedeniyle 1978 yılında 5 derslikli bu günkü planlı betonarme binanın Devlet tarafından yapılması sonucu sağlıklı bir okula kavuşulmuştur. Ortaokul için bir km. mesafede yeni bir bina inşa edilince alandaki bütün binalar Yükseltepe İlkokulu’na bırakılmıştır. Yükseltepe İlkokulu olarak çalışmalarını bazen üçlü öğretim şeklinde bazen de şimdi olduğu gibi ikili öğretim şeklinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bu günkü okul bahçesi olarak kullanılan alanda bulunan ilk bina ise 1993 yılında yıkılarak kaldırılmıştır. 8Daha sonra ise, 1995 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kalorifer teşkilatı yaptırılarak ısınma şekli değişmiştir. 1995–1996 öğretim yılında okul “İlköğretim”e dönüştürülmüş olup, 2 şubede toplam 69 öğrenci alarak “Yükseltepe İlköğretim Okulu” adını alarak eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuza 2001 yılında hayırsever Hayri Erişen tarafından 10 derslikli bir ek bina yapılarak M.E.B.’e bağışlanmıştır. Yeni yapılan ek binamız 6 Aralık 2001 tarihinde Eğitim-Öğretime açılmıştır. 2003–2004 Eğitim-Öğretim yılında bilgisayar sınıfına hayırsever kişi ve kuruluşlardan temin edilen 25 adet bilgisayar ile bilgisayar dersi okutulmaya başlanmıştır. Yerel imkânlarımızla kullanılmayan dersliklerden bir tanesi Fen Bilgisi laboratuarına, bir tanesi İş-Teknik atölyesine dönüştürülmüştür. Okulumuzun adı Aralık 2002 ayından itibaren ‘HAYRİ ERİŞEN İLKÖĞRETİM OKULU ’ olarak değiştirilmiştir. Okulumuzun adı 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren HAYRİ ERİŞEN İLKOKULU olmuştur.

Yayın: 06.09.2023 - Güncelleme: 06.09.2023 10:22 - Görüntülenme: 147